facebookfacebookfacebookfacebook

Glazen.

 

Kijkprofiel

Tijdens onze oogmeting en oogonderzoek brengen wij uw kijkprofiel in kaart. Door uw levensstijl en visuele gewoontes wordt uw kijkprofiel bepaald, deze zijn erg belangrijk om samen met uw wensen een goed en mooi glas te leveren.

We houden rekening met uw:

  • Werkomgeving
  • Dagelijkse activiteiten
  • Digitale activiteiten
  • Mobiliteit 
  • Vrijetijdsactiviteiten

Soms kan een afwijkende sterkte of een lichte lees-ondersteuning meer kijkcomfort en energie opleveren. Of een beterzicht bij het autorijden opleveren. Zo is het bij elke brildrager een ander kijkprofiel.

Het is heel goed mogelijk dat jouw kijkprofiel prima is het budget assortiment past. Het in kaart brengen van jouw kijkprofiel is maat werk.

 

Welke glazen zijn voor mij geschikt?

De keuze is tegenwoordig zo groot dat men door de bomen het bos niet meer ziet…hier willen wij graag een korte uitleg in geven.

-Enkelvoudige glazen:

Brillenglazen met één sterkte. Deze kunnen wel eventueel met een cilinder en/of prisma zijn.

-Beeldscherm glazen:

Speciale aangemeten glazen voor beeldscherm werkzaamheden.

-Multifocale glazen:

Multifocaal = meerdere kijk afstanden.

Ook wel varifocale of varifocus-brillenglazen genoemd, zijn glazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij maar ook op alle tussenliggende afstanden goed kan zien.

Deze glazen worden in verschillende kwaliteiten aangeboden. Veel consumenten snappen er niets meer van. Het aanbod van deze glazen kan je een beetje vergelijken met auto’s. Je hebt bijv. een Citroën C1 en de nieuwste Mercedes, bij auto’s zie je duidelijk het verschil aan de buitenkant, maar ook onder de motorkap zit veel verschil. Zo is het ook met multifocale glazen, alleen zie je geen verschil aan de buitenkant, totdat je er doorheen kijkt. Het adviseren van multifocale glazen is een vak apart. “vakmanschap”. Er is ontzettend veel kennis nog om een goede bril (glas) aan te meten. Zo is het helemaal afhankelijk welk kijkprofiel, welke werkzaamheden je dagelijks doet, welke glazen je gewend bent, staan je ogen dicht of ver uit elkaar, etc. Vele invloeden om rekening mee te houden.

Het is zeker niet zo dat de duurste altijd de beste zijn, daarom hebben wij 3 groepen waar men uit kan kiezen, nl. Zeiss, Huismerk en Budget glazen. Elke groep heeft weer verschillende kwaliteiten.

-Bifocale glazen:

Bifocaal = 2 afstanden.

Veel mensen kennen dit glas door het zichtbare leesdeel, een streepje onder het midden van het glas. Wie van een zuiver verte- en leesdeel houdt is een bi-focaal glas een oplossing. Er bestaat zelfs een trifocaal glas, hier zit een extra deel boven op het leesdeel, deze wordt gebruikt voor de tussen afstanden.

Een bifocaal glas wordt vaak gebruikt door tandartsen, tegelzetters, timmerlieden, vakmensen die visueel moeten kunnen beoordelen en werken zonder dat het beeld vervormd.

-Maatwerk glazen:

Zeiss

Zeiss Brillenglazen staan voor innovatief en kwaliteit. Voor wie geen concessies wil doen en alleen voor het beste gaan.

Huismerk glazen

Onze huismerk-collectie bevat een assortiment glazen die kwalitatief hoogwaardig, maar zeer gunstig geprijsd zijn.

Budget

Voor wie een goedkoop alternatief wil, hebben wij hele mooie glazen in onze budget-collectie.

Wil je een uitgebreid glas advies, stap zeker binnen, we leggen het je graag uit.

Glazen lutzoptiek 01
Glazen lutzoptiek 02
Glazen lutzoptiek 03
 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij houden u op de hoogte.

© {2019} Franszzp13. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper